Факт-новини: оперативні сюжети

Чи будуватимуть біля Стрижня, вирішать на сесії

Featured Video Play Icon

51 питання виноситься на порядок денний 55-ї сесії Чернігівської міської ради. У понеділок на погоджувальній раді, зокрема, йшлося про  дискусійне питання – виділення земельної ділянки під забудову біля Стрижня, поруч з будинками Коцюбинського, 84 та Перемоги, 107. Питання вже розглядали на попередній сесії, але через протест місцевих мешканців рішення було відкладене.

Як зазначив начальник управління земельних ресурсів ЧМР Василь Дмитренко, в міськраді кілька разів  провели зустрічі з жильцями цих будинків, показували їм на місцевості, де розташовуватиметься будинок, на якій відстані від берегової смуги і їхніх будинків. Консенсусу не знайдено, але питання в порядку денному.

За словами Василя Дмитренка, виділення цієї земельної ділянки під забудову не суперечить   нормам чинного законодавства. Не порушуються ні так звана “червона”, ні прибережна захисна лінії. Інфраструктуру, на кшталт дитячого майданчика, теж не чіпатимуть.

Міський голова Владислав Атрошенко зауважив: « В разі, якщо немає порушення законодавства, то така позиція громади, що громада проти – ця позиція неосяжна, вона може торкатись будь-чого. «Проти» і все тут. Для цього є закон».

Окрім цього, на порядок денний сесії винесено присвоєння почесного звання “Захисник України – герой Чернігова”. Його мають отримати посмертно 12 військовослужбовців, які загинули у російсько-українській війні.

Сесія відбудеться 27 серпня о 9 годині.