Факт-новини: оперативні сюжети

Сміттєпереробний завод у Чернігові

Featured Video Play Icon

Можливості будівництва заводу обговорить Владислав Атрошенко з керівництвом корпорації НЕФКО.

Сміттєпереробний завод у Чернігові за фінансової підтримки міжнародної корпорації НЕФКО. Такі можливості має намір обговорити Владислав Атрошенко з керівництвом цієї установи. Про це мер повідомив на розширеній ранковій нараді. Місто зацікавлене у дешевих кредитних ресурсах.

Владислав Атрошенко дав доручення вивчити напрямки , які підтримує НЕФКО і у їх розрізі підготувати всі необхідні матеріали для можливості реалізації інших проєктів розвитку Чернігова. Так , ” Чернігівводоканал ” уже в цьому році має намір розпочати реалізацію першого етапу з реконструкції очисних споруд за підтримки ” НЕФКО”. Реалізація проєкту дозволить зменшити на 40  відсотків витрати електроенергії та значно  збільшити потужність очисних споруд.

Наступного року Чернігівводоканал планує завершити перший етап реконструкції очисних і розпочати пошук  ресурсів  для   того , аби реалізувати  наступні чотири етапи. Орієнтовна    вартість повної реконструкції  очисних споруд   складає близько  28 мільйонів  євро. Повідомив  Сергій Малявко.