Факт-новини: оперативні сюжети

Відбудова житла та опалювальний сезон: питання, що найбільше турбують чернігівців

Featured Video Play Icon

Чернігів, за оцінками експертів, потрапив до трійки найбільш зруйнованих міст України після Маріуполя та Харкова. Загальна сума збитків – 4,3 мільярда доларів. У міській казні таких коштів немає, а ремонтувати будинки та відновлювати інфраструктуру, по якій нещодавно гатив ворог, потрібно і процес вже розпочинається. На цьому наголосив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко під час особистих зустрічей з мешканцями.

У Чернігові 146 будинків зазнали прямих влучань рашистських снарядів. Наразі на більше ніж 140 помешкань, які мають пошкодження, міський бюджет виділив 100 мільйонів гривень. Окрім того, наразі діє програма, яка дозволить соціально незахищеним верствам населення вирішити питання з вибитими вікнами. У наслідок бойових дій їх знищено та пошкоджено 25 тисяч квадратних метрів. Для того, аби отримати компенсацію, потрібно прийти до відділу звернень громадян та написати заяву.

Цей мікрорайон також відчув на собі атаки ворога. Тож його жителів хвилює, як працюватимуть теплогенеруючі компанії в зимовий період. Чернігівський міський голова запевнив, що робиться все можливе, аби люди були забезпечені теплом та гарячою водою в холодну пору року. На зустрічі також йшлося про укриття в багатоповерхівках. Для кожного з них за потреби місто придбає генератори, лавочки і біотуалети.

Щодо інших потреб, в разі їх виникнення, реагуватимуть оперативно. Все вирішуватиметься у міру можливостей, зауважив очільник міста Владислав Атрошенко.