Факт-новини: оперативні сюжети

Сосниця – учасниця програми USAID DOBRE

Featured Video Play Icon

Сосницька  громада стала півфіналістом конкурсу Програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність”. Це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку.  Про це повідомив  селищний голова Сосниці  Андрій Портний під час свята, яке відбулося тут  15 серпня. Він закликав мешканців  долучитися до опитування, яке стартує на цьому тижні у Сосниці.

 Як повідомив Андрій Портний, Сосницька громада була відібрана  серед  інших. Загальна сума проєкту – 1,5 мільярда гривень. З цих коштів Сосниця  зможе отримати свою частку на реалізацію проєкту, який визначить громада. За останні чотири роки програма USAID DOBRE підтримала 75 громад в 7 цільових областях.  З червня 2020 до неї долучили ще три регіони, в тому числі і Чернігівщину.

Сосниця , яка входить до складу Менської ОТГ, згідно з рішенням Уряду стала частиною Корюківського району. Це питання наразі у всіх на слуху і активно обговорюється в громаді. Люди ще не розуміють, які зміни після цієї реорганізації на них чекають. Тож, кажуть, прийшли послухати та побачити тих, хто буде представляти їх інтереси в місцевих радах різних рівнів. На сцену піднімаються представники політичної партії ” Рідний дім”. Її лідер – Владислав Атрошенко.

  • Ми скучили один за одним. Нам страшно набрид цей COVID. Я, як голова, прошу Уряд перейти від порядку денного боротьби з COVIDом, до відновлення економіки в умовах COVIDу. Приклад Швеції показав, що це можливо. Найменша смертність. Ріст економіки 10%,- акцентував зі сцени Владислав Атрошенко.

За такими святами у Сосниці скучили, – діляться своїми враженнями від заходу люди. Для дітей це – розваги та атракціони,  для дорослих   – можливість зустрітися та відволіктися від щоденних проблем та турбот. На сцені співають відомі чернігівські артисти. Хедлайнер свята кавер – гурт “Romax” став фінальним акордом  суботнього вечора у Сосниці.