ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігівська осінь на полотнах: художники презентували нові роботи

Featured Video Play Icon

Осінній колорит яскраво представлений на традиційній сезонній виставці у залі спілки художників. Хоча аура мирного існування зруйнована, але митці продовжують творити. Через свої картини вони радують глядачів красою, якою наповнена наша земля.

Тут десь половина нових робіт. Виставка готувалася спочатку до Дня художника. Потім ми трішки добавили «Осінньої», тому дещо змінився напрямок самих робіт. Виставка вийшла легка і на мій погляд вдала, – розповідає художник ,голова ЧООНСХУ Віталій Василевський.

На «Осінньому вернісажі» можна побачити картини, як наших корифеїв, так і початківців. Етно-національному буттю українців присвячені роботи Олексія Потапенка. Історичному Чернігову – Василя Юдіна. Неповторне місто восени зобразив Андрій Черниш. В експозиції є дві роботи «Біля кафе» та «Осіння Десна», написані дебютанткою виставки Оленою Мамець. Нажаль, через війну в країні не всі чернігівські митці можуть працювати і виставлятися вдома.

Багато залишилось за кордоном, на Закарпатті. У них будинки було зруйновано. Вони поки що там знайшли свій притулок. Працюють і там виставляються, – зазначив Віталій Василевський.

Осіння виставка остання в цьому році, бо через відсутність опалення з настанням морозів виставкова зала не працюватиме. Наступні  вернісажі спілка художників планує проводити в інших приміщеннях.