НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Графік аварійних відключень електроенергії запровадили на Чернігівщині

Featured Video Play Icon

Вуличне освітлення у Чернігові не працюватиме у вівторок 11 жовтня. Про це повідомляє пресслужба міської ради. Також містян просять економити електроенергію у вечірній час, а власників бізнесу – вимкнути вуличне освітлення, вивіски та інформаційні табло.

Через руйнування енергетичної інфраструктури, завдані російськими терористичними обстрілами, “Укренерго” запровадило на території нашої області графіки аварійних відключень.

Коли виробництво електроенергії “не встигає” за споживанням, і виникає потреба задіяти графіки аварійних відключень, диспетчер “Укренерго” надсилає вказівки регіональним розподільчим компаніям. Їх потрібно виконувати якнайшвидше, тому і немає можливості заздалегідь попередити споживачів або передбачити тривалість відключення.

Також енергетики просять всіх українців знижувати споживання електроенергії в період з 17 до 22 години. Зазвичай у “вечірній максимум” у Чернігівській області навантаження на мережу зростає у півтора рази. Російськими обстрілами 10 жовтня було пошкоджене обладнання, яке використовувалося для компенсації цього зростання. Енергетична система України – це єдиний організм, пояснює Михайло Ільницький, тому коли ракети влучають у підстанції, наприклад, на Вінниччині, можуть виникати проблеми у Чернігові.

За словами Михайла Ільницького, 10 жовтня чернігівці дослухалися до прохань енергетиків, тому в темряві місто перебувало недовго. Скільки діятимуть графіки аварійних відключень – невідомо, але спеціалісти активно працюють над усуненням пошкоджень та оперативно застосовують резервні схеми живлення щоб стабілізувати роботу енергосистеми.