Новини

Чернігів ще більше допомагатиме армії

У Чернігові розширили можливості Програми шефської підтримки військових частин. Виконком міської ради 17 січня погодив зміни. Тож тепер місто надаватиме допомогу не тільки ЗСУ, Нацгвардії, Державної спецслужби транспорту та Держприкордонслужби, а й  1-й окремій танковій Сіверській бригаді, яка захистила у 2022 році Чернігів, а зараз обороняє Україну на південному та східному напрямках. 

Про це повідомляє пресслужба муніципалітету.

Читайте також: «Подаруй книгу шпиталю». У Чернігові збирають книжки для поранених військових

— Ми цю Програму приймали до повномасштабного вторгення. Зараз багато військових частин, які, або були дислоковані у Чернігові, або виконували бойові завдання на території Чернігова, зараз знаходяться  в інших гарячих точках, але потребують підтримки громади і бюджету міста, у вигляді, наприклад, зброї чи транспорту. Тому, щоб ми мали юридичну змогу допомагати їм, зокрема, 1-шій  танковій, вносимо зміни до Програми,— пояснив в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. 

Внесені зміни дозволять найближчим часом оголосити тендер на закупівлю систем електронної протидії БПЛА, запит на придбання яких надійшов від командира 1-шої танкової, зазначив під час засідання Олександр Ломако. Орієнтовно, вартість понад 10 таких систем, коштуватиме 6 млн грн. 

— Усі запити від військових частин, які будуть надходити, в межах можливостей бюджету, ми будемо закуповувати і передавати, — додав в.о. міського голови Чернігова. 

Також рішенням виконкому передано пилораму одній із військових частин, яку придбав за їх запитом  КП «Зеленбуд».