Новини

«Подаруй книгу шпиталю». У Чернігові збирають книжки для поранених військових

У Чернігові проводять збір книг для захисників та захисниць, які проходять лікування та реабілітацію в військовому шпиталі міста. Благодійну акцію організовують на базі освітньо-культурного та волонтерського Гончаренко центру. 

За словами директора простору Олександра Ясенчука, акцію вирішили приурочити до Міжнародного дня дарування книг.

Читайте також: Жителів прикордонних районів Чернігівщини та Сумщини закликають евакуюватися

«14 лютого ми відзначаємо не лише Свято закоханих, а й Міжнародний день дарування книг. Цього дня дарують книги друзям, віддають їх бібліотекам, школам, дитячим будинкам, лікарням чи просто залишають твори друку в людних місцях. А ми протягом місяця збиратимемо книжки в Гончаренко центрі, аби передати їх захисникам та захисницям, які проходять лікування та реабілітацію в військовому шпиталі міста Чернігів», — ділиться пан Олександр.

У просторі додають, що мета акції — підтримати українських захисників, допомогти їм розслабитись та абстрагуватися від пережитого. Це також і про культуру читання серед військових

«Запит від військових на якісні видання авторів українською мовою однозначно великий. Підтримувати наших захисників — обов’язок кожного свідомого українця. Закликаємо всіх чернігівців долучатися до акції та подарувати частинку свого тепла і вдячності військовим!» — кажуть у просторі. 

Аби долучитися до акції, чернігівців просять обирати україномовну книгу та приносити у Гончаренко центр.

За інформацією Гончаренко центру