НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Ракетний удар по Чернігову: як сотні чернігівців здавали кров для поранених

Featured Video Play Icon

Ранок 17-го квітня. Черги у Чернігівському обласному центрі крові, люди самоорганізувалися і прийшли, аби допомогти постраждалим внаслідок чергового рашистького терористичного акту. У закладі критично не вистачало запасів крові з негативним резус-фактором. Донорка Майя прибула до центру щойно минула ракетна небезпека.

Я не перший раз здаю кров, але сьогодні після цієї трагедії я вирішила відразу їхати і здавати кров. Це єдине, чим я можу допомогти в цій ситуації. Не тільки чернігівці, ми всі українці повинні підтримувати один одного. У мене сьогодні було дуже багато дзвінків з усієї України, всі турбуються, всі переживають, – зазначила донорка крові Майя.

Коридори переповнені –  до центру прийшли сотні чернігівців. Кожен розуміє, навіть крапля крові — важлива.

Дізналась з вибуху, потім телеграм-новини, дзвінки від знайомих.Приїхала сюди близько 1,5 години тому.Чекаю, чому вирішила долучитися, тому що потрібно якось допомагати людям своїм, які страждають невинно, ні за що.  Була ситуація, що в свій час мені також люди рятували життя , тому вважаю це як обов’язок, як мінімум те, що я можу зараз робити для людей, які постраждали, – розповіла донорка крові Альона.

Я вважаю, що в таку тяжку хвилину нам треба всім просто об’єднуватися. Таке лихо прийшло і в наше місто. Так, я була на роботі і почули вибухи. По можливості, коли відмінили небезпеку повітряну, я зразу прийшла на здачу крові. Це найменше, що можу я зробити. Я вважаю, що тільки так, коли будемо об’єднуватися, ми зможемо перемогти, – каже донорка крові Наталія.

Завдяки єдності кожного і кожної за лічені години Центр поповнив свої запаси і забезпечив лікарні міста достатньою кількістю крові. Директорка Лілія Бузницька розповідає, хоча на сьогодні компонентів і вистачає, проте банк крові має поповнюватися постійно. А тому вони чекають містян впродовж наступних днів. 

Ми всіх прийняли, на теперішню годину ми прийняли всіх, хто хотів. Але люди будуть знаходитись в лікарні, тому кров потрібна буде і завтра, і післязавтра, і на наступному тижні.Тому всіх запрошуємо прийти в наш заклад, хто сьогодні не зміг, не встиг здати кров, запрошуємо завтра, післязавтра до нашого закладу, – підкреслила генеральна директорка Чернігівського обласного центру крові Лілія Бузницька.

Інформацію про нагальні потреби Чернігівський обласний центр крові публікуватиме на своїх сторінках у соціальних мережах.