Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові розпочали ремонт найбільш пошкоджених будинків. Чи встигнуть зробити до холодів?

Featured Video Play Icon

Колись це була затишна однокімнатна квартира у багатоповерхівці по вулиці В.Чорновола. Чернігівець Павло тут прожив вісім років.

3 березня в будинок потрапила рашистська авіабомба. Чоловік під час обстрілу був у сестри, а коли повернувся додому, то вжахнувся.

Навколо гори битого бетону і арматура, яка стирчить в усі боки. Чернігівські рятувальники – де ломами і лопатами, а де й за допомогою спецтехніки, – допомагають будівельникам розбирати руїни, аби ті якомога швидше могли розпочати ремонт.

Так, розпочалися аварійно-відновлювальні роботи одного з найбільш зруйнованого будинку у Чернігові. Будівельники встановили тимчасові стійки для конструкцій, аби не допустити більших обвалів, вивозять будівельне сміття.

Це один із більше ніж 120 пошкоджених в результаті рашистських обстрілів будинків, які відновлюватимуть за кошти міського бюджету. Про те, що вже зроблено, сьогодні під час засідання виконкому Чернігівської міської ради повідомив заступник начальника управління ЖКГ Євгеній Дейнеко. За його словами, ступінь руйнувань і обсягів робіт в усіх будинках різні. У деяких паралельно з будівельниками працюють експерти, які беруть зразки бетону, арматури, досліджують перекриття.

До списку будинків, які має відновлювати місто, додалися ще дві адреси, які виключили з протоколів ОВА. Вочевидь, їх доведеться ремонтувати місту. Членів виконкому турбує питання: чи встигнуть все зробити до холодів?

Місто зробило перелік тих будинків, які не підлягають відновленню, зазначає секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако. На них виділені кошти і ведуться роботи. Що буде з 20-ма будинками, які взялася відновлювати область, поки немає чіткого розуміння.

Нагадаємо, на відновлення пошкоджених від прямих влучань будинків виділено 100 млн грн.