Відео дня

Привітання з Новим роком

Featured Video Play Icon

Дорогі чернігівці, незламний Чернігове!

Йде в минуле 2023 рік. Складний для країни, непростий для нашої громади. Ще 12 місяців боротьби. Ще 365 днів стійкості.

Ми пройшли цей рік разом.

З гідністю…

Вистояли…

Стали сильнішими… 

Разом.

Разом скорбили за нашими героями, які пішли навічно. Разом пережили біль та втрати трагедії 19 серпня. Боролися проти наступу на права нашої громади з боку різних призначенців та чиновників. 

Але і разом відновлювали місто та донатили на ЗСУ;

відбудовували та допомагали;

підтримували рідних та близьких наших захисників та захисниць.

Кожен та кожна…

Чернігівці… Всі як один. Разом.  Місто-герой. Місто героїв.

Місто допомагає своїм захисникам та захисницям. В 2024 році плануємо понад 1,4 млрд грн разом із військовім ПДФО спрямувати на програму «Оборона. Повага. Підтримка!» Це внесок громади Чернігова в наближення нашої Перемоги!

В 2023-му ми продовжили відновлення Чернігова, повернули з багаторічної оренди Чернігівську ТЕЦ та вчасно розпочали в місті опалювальний сезон. Ми оновили громадський транспорт, відкрили модульне містечко для тимчасово переміщених осіб. Продовжили підтримувати високі стандарти догляду за містом. Робимо все, щоб Чернігів жив та мав гідне майбутнє!

Місто вміє захищати та дружити. Ми розвивали міжнародну співпрацю – у Чернігова зʼявилися нові міста-побратими, а на відновлення Чернігова ми залучили 780 млн грн в результаті співпраці з партнерами. 

Героїзму міста аплодують в світі. Чернігів отримав від Парламентської Асамблеї Ради Європи високу нагороду: Прапор честі. Він вручений чернігівцям за стійкість в протистоянні ворогу, в захисті спільних з Європою цінностей свободи, демократії, місцевого самоврядування. А ще – це визнання, що Чернігів є і завжди буде європейським містом.

Але головна сила Чернігова – це наші неймовірні люди.

Не зламалися. Не похитнулися. Вистояли.

Дорогі чернігівці!

Завдяки вам над величним містом є і завжди буде синьо-жовтий прапор.

Добра та злагоди вам і вашим близьким! Перемоги усім нам! І зустрічати її ми будемо разом. Як і має бути у великій дружній родині.

З вірою в ЗСУ, Чернігів та Україну!

З новим, 2024 роком!