Відео дняФакт-новини: оперативні сюжети

Дефіцит пального: як заправити автомобіль у Чернігові?

Featured Video Play Icon

Паливна криза, яка охопила Україну внаслідок обстрілів нафтобаз та нафтопереробних підприємств російськими військами, не оминула і Чернігів. Більшість АЗС у нашому місті або не працюють, або працюють, але палива на них немає. Через це у тих точках, де ще можна заправити авто, водії змушені стояти у чергах.

Коли водієві врешті-решт вдається знайти місце, де можна заправитися, перед ним постає ще одна проблема – ціни. Подекуди вони зросли вдвічі порівняно з тими, що були до російського вторгнення. Ця АЗС одна з небагатьох, де придбати паливо можна стабільно. У черзі тут стоять і звичайні легкові автомобілі, і фури, і комунальна техніка.

За словами працівників станції запаси пального тут поповнюють щодня. Тому зазвичай заправити авто можуть усі, у кого вистачає терпіння вистояти чергу.

У Офісі Президента України заявляють, що нині дефіцит палива покривають за рахунок імпорту із західних країн. Наразі обсяги поставок вже дорівнюють об’ємам споживання на українських заправках. З часом все більше АЗС будуть відновлювати роботу.