ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Житлова субсидія в неопалювальний період: кому варто звернутися до Пенсійного фонду?

Featured Video Play Icon

Чернігівці, які отримували житлову субсидію в цьогорічний опалювальний період, отримуватимуть її і в неопалювальний. Перепризначення працює автоматично. Про це повідомляє Пенсійний фонд України, який і здійснює виплату субсидій. Водночас є кілька категорій осіб, яким для оформлення такої допомоги потрібно звернутися до представництв фонду.

-Це внутрішньо переміщені особи, які переїхали до нас, і люди які орендують житло. Цим людям треба звернутися за призначенням житлової субсидії. Є така ще категорія громадян, які мають заборгованість за три місяці на суму більше 680 гривень. Оцим людям теж треба звернутися, оскільки вони повинні підтвердити нам факт про сплату заборгованості, – зазначила  начальниця відділу надання житлових субсидій ГУ ПФ України у Чернігівській області Тетяна Кононенко.

В Пенсійному фонді також нагадують, що у випадках, коли людина за законом втрачає право на житлову субсидію, вона має повідомити про це представництво фонду.

-Бувають випадки, коли люди здійснюють покупки на суму, що перевищує 50 тисяч гривень, відкривають депозити більше 100000 гривень, різні ситуації, коли необхідно щоб не було зайвих нарахованих коштів для призначення житлової субсидії, – зауважила Тетяна Кононенко.

Оформити житлову субсидію можна у сервісних центрах Пенсійного фонду України, а також у ЦНАПах. Її розмір розраховується індивідуально, і залежить від доходу людини, тому в неопалювальний сезон розмір виплати зазвичай є меншим. В Чернігівській області субсидію наразі отримують близько 50-ти тисяч людей. В опалювальний сезон цей показник зазвичай збільшується вдвічі.