ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Суд на вимогу чиновників звільнив Владислава Атрошенка з посади міського голови

Featured Video Play Icon

 Адміністративний суд на вимогу чиновників військових адміністрацій звільнив Владислава Атрошенка з посади міського голови та достроково припинив його повноваження. Інформацію про це розмістив у своїх соцмережах сам Атрошенко. Далі цитуємо:

“Сьогодні в правовій державі Україна, яка сповідує європейські цінності, я отримав трудову книжку з записом про моє звільнення після відповідного рішення суду за позовом Брижинського”.

Атрошенко у своєму дописі звернувся до всіх чернігівців, зазначив, що владу, яку вони йому довірили він сприймав як велику відповідальність та обов’язок працювати так, аби зробити життя людей кращим. І семи з половиною років відданого місту життя йому не шкода. А от рішення судів коментувати не став. “Я утримувався від жодних коментарів після свого відсторонення від посади Чернігівського міського голови за унікальним по своїй суті рішенням Яворівського районного суду Львівської області та призначення громадянина Брижинського головою Чернігівської міської військової адміністрації. Чому утримувався і утримуюсь? Тому, що всім і так все зрозуміло, а об’єктивні пояснення можуть зашкодити Україні, яка з простягнутою рукою звертається до усього цивілізованого світу за зброєю і грошима, аргументуючи, що вона бореться за цінності, які сповідує цей самий цивілізований світ. А прийде час – ми разом з вами повернемся до цього і багатьох інших питань. Звичайно, ми з цим рішенням не згодні, як і не згодні з попередніми рішеннями судів, так і з цим…”

Нагадаємо, звільнити з виборної посади Атрошенка, який був відсторонений на рік за попередніми рішеннями львівських судів, Чернігівську міську раду зобов’язав окружний адміністративний суд Чернігова, повністю задовольнивши позов міської військової адміністрації в особі її начальника Дмитра Брижинського. Документ, датований 1-им червня, оприлюднений в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Чиновникам стало мало цього одного року і вони почали домагатися через інші судові інстанції звільнення і дострокового припинення повноважень міським головою Владиславом Атрошенком. Мені дивні їхні пріоритети під час війни в прикордонному Чернігові, коли Україна воює, і коли нам треба всім єднатися. Мені дивно, що їхній головний пріоритет – це дослідження, чи правильно чи неправильно міська рада звільнила Атрошенка, якого і так відсторонили на один рік, – зазначив  в. о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Коментуючи ухвалу суду, виконуючий обов’язки очільника Чернігова повідомив, що місто скористається правом на оскарження і домагатиметься поновлення Владислава Атрошенка на посаді через апеляцію до Шостого апеляційного суду міста Києва.