ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові відзначили волонтерів, які допомагали місту вистояти під час облоги

Featured Video Play Icon

Ті, хто завжди поруч. Були від 2014-го, або стали з початком повномасштабної війни – забезпечувати наших захисників усім необхідним – від форми до найновішого спорядження і техніки, евакуювати людей із зони бойових дій, а тим, хто лишився – знаходити ліки, їжу, одяг чи прихисток. Бійців, часом невидимого, але надважливого фронту, які допомогли військовим відстояти Чернігів і допомагають тримати оборону до сьогодні, у їхнє свято – міжнародний день волонтера, привітало місто.

Люди, які за покликом душі ризикують життям, витрачають свої кошти і свій час насамперед не на себе і свою сім’ю, а для спільної перемоги – це приклад дійсно свідомих українців, впевнений Атрошенко. І, з огляду на нашу тисячолітню історію і сенс нинішньої війни, ці роки свого і так короткого життя ми маємо присвятити побудові кращого майбутнього для своїх дітей та онуків. Серед тих, хто цього дня отримав відзнаку за свою сміливість і активну громадянську позицію – і актор театру та кіно Сергій Лефор. У перші дні у лютому він опинився в лавах тих, хто допомагає, і майже одразу потому – поповнив ряди чернігівських захисників.

Каже, щасливий, що у Чернігові вирує життя, але люди не забувають про війну та ворога, який досі на нашій землі: максимально донатять і збирають кошти, аби хлопці і дівчата в найгарячіших точках на півдні та сході отримали життєво необхідні медикаменти, нову автівку чи якісь запчастини.

Принесла теплі пледи, одяг та все, що було вдома, і так і залишилась у тому волонтерському центрі і пані Лариса. Від того моменту бажання дати нашим оборонцям усе, щоб вони вистояли, було більшим за будь-яке інше.

Свої привітання однак, вже від захисників – бійців 1-ої окремої танкової сіверської бригади, отримав і очільник Чернігова. Особисту подяку та прапор бригади від Леоніда Ходи на знак вдячності за допомогу їхньому формуванню Владиславу Атрошенку передав Олександр Ломако.

Загалом, цього дня свої відзнаки отримали майже 50 волонтерів, які на своїх місцях робили все можливе і неможливе задля оборони міста та держави, а також підтримки людей. Одну з них, присвоєну нашій колезі з телеканалу “Дитинець” Ірині Бойко, на жаль, посмертно, вручили батькам загиблої волонтерки.