НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Замість готелю – сучасні квартири: у Чернігові планують реконструювати «Градецький»

Featured Video Play Icon

Перетворити готель «Градецький» у Чернігові на житлову 16-типоверхівку планують його власники. Виконавчий комітет міської ради 14-го лютого надав акціонерному товариству містобудівні умови та обмеження для реконструкції будівлі. В цьому році забудовник  реконструкцію проводити не планує, а наданий дозвіл стосується лише будівлі готелю.

-Не збільшується етажність, змінюється виключно конфігурація самої будівлі, покрівлі, планується облаштування орієнтовно 150-ти квартир різного планування. І площа теж може коливатися у зв’язку з різними рішеннями, до 6500 квадратних метрів, – повідомив начальник управління архітектури ЧМР Сергій Калюжний.

В реконструйованій будівлі передбачені також приміщення соціально-побутового призначення, а також паркувальний майданчик на прибудинковій території.

-Зараз про перспективу будівельної галузі та нових квартир говорити складно,але якщо забудовник бачить перспективу і планує інвестувати кошти, то… Звичайно, для міста готель, що не працює і стоїть в такому напівзанедбаному вигляді декілька років, чи збудований сучасний будинок на його місці? Це й робочі місця, й інвестиції, і якесь навантаження для бізнесу, – зазначив в.о. міського голови Олександр Ломако.

Питання надання дозволів на реконструкцію «Градецького» виносили на розгляд виконкому й раніше, але тоді його було знято через відсутність візуалізації. Тепер власник підготував презентацію того, як виглядатиме сама будівля та територія, прилегла до неї. Реконструкцією готелю планує займатися фірма «Основа-Буд-7».

-Наголошую, що рішення приймається зараз виключно щодо будівлі колишнього готелю «Градецький». А нові будинки, які на цій території планується збудувати, ми будемо розглядати окремо, щодо вимог і по сховищу, і по підземному паркінгу, і паркуванню автомобілів, коли дійде черга до цих питань, – зауважив Олександр Ломако.

Як пояснили в управлінні архітектури міської ради, наступним кроком для забудовника має бути здобуття необхідних технічних умов для реконструкції готелю. Через масштаб проєкту, цей етап може тривати більше року.