Факт-новини: оперативні сюжети

Загинув у бою: Чернігів попрощався з Олексієм Дяговцем

Featured Video Play Icon

Зранку, о 04:30 я прокинувся на роботі, бо я там ночував, від звістки, що почалося повномасштабне вторгнення на територію України. До останнього моменту я в це не вірив, але роботу ми свою робили якісно, – Олексій Дяговець.

Ми назавжди запам’ятаємо Олексія Дяговця таким: мужнім та надійним, справжнім патріотом. Це відео ще під час блокади Чернігова зняв відеограф Сергій Ломоса. Олексій разом із побратимами з перших днів повномасштабного вторгнення став на захист рідного Чернігова. Він не схибив тоді, зробив усе від нього залежне, аби росіяни ганебно накивали п’ятами, а далі пішов вибивати окупанта з усієї території нашої держави. Адже допоки вся територія України не буде звільнена — Перемоги не буде. Та 15 липня під час виконання бойового завдання на фронті, Олексій загинув. 20 липня сотні чернігівців прийшли до Катерининської церкви щоби провести героя в останню путь. Похоронна процесія налічувала близько 200 машин, тому, аби не створювати заторів у цей день, у місті частково обмежили рух транспорту.

Ми дружимо родинами з першого дня, з 24-го ми були разом у різних структурах, але разом. Я пам’ятаю цей яскравий березень, чим займався Олексій. Це не протокольні справи, але він, на відміну від більшості поліцейських, працював для захисту Чернігова й це було по-справжньому. Оця фраза, що «йдуть кращі» — так, тому що вони йдуть попереду,  – говорить Павло Славинський, побратим Олексія Дяговця.

Олексій Дяговець шість років працював у поліції. Із січня 2023-го служив у лавах Збройних сил України. Також чоловік був президентом Федерації регбі Чернігівської області та капітаном команди «Камелот». Як вірний друг та наставник, колишній очільник управління превентивної діяльності поліції області, залишиться і  у пам’яті своїх колег.

Сьогодні прийшов весь особовий склад управління патрульної поліції в Чернігівській області, департаменту патрульної поліції, без перебільшення. Наскільки було приємно з ним працювати й це стосувалося кожного відділу. Він завжди знав усіх по-батькові й називав так кожного поліцейського. Цим він запам’ятався як виважений, як керівник, який поважає кожного й кожну в цій структурі та в дуже важкій праці, – розповідає Аліна Чемерис, начальниця відділу зв’язків із громадськістю управління патрульної поліції в Чернігівській області.

У загиблого залишилася дружина та дві малолітні донечки. Живим коридором громада проводжала Олексія в останню путь.