ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Як джазували у Чернігові та Клайпеді

Featured Video Play Icon

-Блокпости на дорозі. Нас вчора налякали, що понтонний міст. Ми не знали, що міст вже нормальний, – розповів джазовий музикант, радіоведучий Олексій Коган.

Зайвим доказом того, що музика свободи, як називають джаз об’єднує міста і країни, був минулий суботній вечір. “New JazzinKyiv Band” джазував разом з чернігівцями, а наші військові музиканти з мешканцями Клайпеди. Колектив легенди українського джазу Олексія Когана вкотре приймав дворик філармонійного центру.Традиційно на концерті бенду глядачі не тільки отримали естетичну насолоду, а також поповнили свої знання про джаз.

-Мені пощастило знати дуже багато відомих музикантів, бути разом з ними, а людям цікаво, що відбувається з музикантами за лаштунками, у звичайному житті. Які вони як люди. Вони всі різні. І тому ми на цьому будуємо наші концерти. Я колись придумав, хлопцям подобається, “ми граємо музику для людей”, – зазначив  Олексій Коган.

Чернігівці, що завітали до дворику, віддячили джазменам теплим прийомом. Це було настільки вразливо, що Олексій Коган на своїй сторінці Фейсбук розмістив пост: “Двічі зворушив момент – падає дощ, ми граємо, а за спиною Родіка Іванова стоїть красива жінка і тримає над Родіком дві великі парасольки. З чарівною усмішкою!”

У Клайпеді цього вечора на сцену міжнародного джазового фестивалю вийшли музиканти з понад десяти країн. Серед них був біг-бенд ВМЦ Сухопутних військ України – єдиний представник нашої країни на джазовій феєрії. Під час концерту дj чернігівців приєднався аташе з питань культури посольства США в Литві Можиба Газнаві. Дипломат висловив свою підтримку Україні та виконав кілька сольних партій на флейті.

Цього тижня на військових музикантів вдома чекатиме ще один виступ із американським солістом. Першого липня духовий оркестр ВМЦ гратиме концерт із всесвітньовідомим кларнетистом Юліяном Мілкісом.