Факт-новини: оперативні сюжети

Чорна п’ятниця у «червоній» зоні: чи «полюватимуть» чернігівці за знижками?

Featured Video Play Icon

День шалених знижок та покупок – “чорна п’ятниця”. З початку тижня у чернігівських магазинах розпочався великий розпродаж. Ця традиція прийшла з США, коли після Дня подяки батькам, американці скуповують багато товарів.

У період пандемії коронавірусу така подія має дещо інше забарвлення, адже більшість людей купує лише товари першої необхідності. Опитані нами чернігівці здебільшого скептично ставляться до цього дня, адже не зовсім вірять у правдивість знижок.

Цього дня у роздрібній торгівлі очікують великий потік покупців. За словами Наталії Лазаренко, кожен підприємець використовує “чорну п’ятницю” по-своєму, тож варто уважно перевіряти товари, на які продавці роблять так звані “шалені” знижки.

Щоб не стати жертвою “чорної п’ятниці”, психологиня радить готуватися до неї заздалегідь. Наприклад, відвідати магазини на початку осені і потім порівняти ціни із сьогоднішніми. Або відслідкувати динаміку вартості товарів на сайтах.

Знижки діятимуть протягом вихідних. Зазвичай наступний понеділок називають «кіберпонеділком», коли розпродаж продовжується в інтернет-магазинах. Для того, аби уберегти себе від непередбачуваних витрат, психологи радять ставитися до покупок відповідально. Тобто звертати увагу не на відсоток знижки, а на товари, яких справді потребуєте.