Факт-новини: оперативні сюжети

Виставка пам’яті митця Євгена Павлова

Featured Video Play Icon

       

У залах обласної організації спілки художників України відкрилася посметрна виставка чернігівського монументаліста, живописця та графіка Євгена Павлова. На вернісажі зібралися поціновувачі його таланту, колеги та рідні. Говорили про самобутність художника, ділилися спогадами.

На виставці представлена лише частина творів, які зберігаються у сімейній колекції. Переважна більшість з них була написана художником у Чернігові. Картини демонструють різні жанри, у яких працював Євген Павлов. Це пейзажі, які займали особливе місце у його доробку, натюрморти із зображенням старовинних предметів, тематичні картини та портрети близьких людей. Серед них є автопортрет, написаний у 1996 році. Кілька робіт на виставці присвячені музі та дружині Ользі.

Євген Павлов запам’ятався чернігівцям також своїм великим монументальним твором “Материнство” на стіні пологового будинку. Панно демонтували і зараз воно зберігається у фондах художнього музею, як і деякі полотна митця.

Євген Павлов переїхав до Чернігова на початку 80-х років. Тут вступив до Національної спілки художників. Брав участь у обласних та всеукраїнських виставках.У 2004 році Євгену Федоровичу було присвоєно звання “Заслужений художник України”. Минулого року  він помер.

Виставка робіт Євгена Павлова триватиме до кінця лютого.