НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Про болюче

Featured Video Play Icon

Тарифи на оплату житлово – комунальних послуг б’ють по кишенях людей.

Нагадаємо,  підвищення з 1січня вартості електроенергії, газу та тарифу на його транспортування стало предметом  Звернення  Чернігівської міської до Кабінету Міністрів України.

 Свої пропозиції щодо цінової політики Уряду направила у столицю  також Асоціація міст України.

 При цьому  тарифи на комунальні послуги, які регулює  місто – у Чернігові не змінилися, – наголосив  Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Хоча  мер  не виключив того, що через  певний час тарифи доведеться переглядати. Бо  складові, які регулюються державою, постійно зростають.

– Колись таки прийдемо до необхідності, що при зростанні складових собівартості, ми місяць-два почекаємо, подивимось якою НАК «Нафтогаз» чи Кабінет Міністрів оголосить ціну на газ. Один-два квартали ми витримаємо – не будемо піднімати тарифи. Але за інших обставин – ми змушені будемо приймати відповідні рішення, – підкреслив Чернігівський міський голова  Владислав Атрошенко.

Оцінюючи ситуацію у теплоенергетиці,   мер  акцентував на основних проблемах, які  впливають на собівартість послуг АТ « Облтеплокомуненерго». А це той  баласт, який ця компанія продовжує  утримувати  в області.

Котельні, які працюють в районах та об`єднаних територіальних громадах, збиткові. І тягнути важко і кинути не виходить. Саме за таким принципом

 « Облтеплокомуненерго» продовжує утримувати  свої регіональні підрозділи.

 Також на оперативній нараді у минулий вівторок, 2 січня,  Владислав Атрошенко  доручив юридично вивчити, чому  запропоновані власниками малих теплогенеруючих підприємств Чернігова  тарифи  вищі, ніж в АТ «Облтеплокомуненерго».