ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Вперше за 50 років у Чернігові замінять всі магістральні мережі до ВНС №2

Featured Video Play Icon

Попри війну, Чернігів відновлюється і проводить критично важливі реконструкції – найближчим часом, вперше за півстоліття, буде замінено всі магістральні мережі до насосної станції №2 на Подусівці, що до березня 2022-го і руйнування ворогом забезпечувала питною понад третину міста. Наразі Чернігівводоканал шукає фінансування на другу чергу відбудови ВНС, реалізує масштабні проєкти на водогонах по Тероборони та від насосної станції до вулиці Глібова – відповідну інформацію щодо поточних питань комунального підприємства озвучив його очільник на щотижневій нараді.

-В минулому році замінено за рахунок донорської організації до Масанів мережа магістральна, Тероборони – це також вітка від цієї насосної станції, і вітка, де замовник являється ЖКГ міста, це Любецька. Тобто, можна констатувати те, що вперше за 45-50 років ми замінимо всі мережі магістральні від цієї насосної станції, що в подальшому суттєво поліпшить якість води для мешканців. До прикладу, коли ми проводили реконструкцію мереж, ми вирізали ділянку 1,5 метри труби залізної і звідти дістали десь близько 110 кілограм окису заліз, – повідомив директор КП “Чернігівводоканал” Сергій Малявко.

За словами Сергія Малявка, заміна застарілих труб це лише частина комплексної роботи, і більш важлива тут – виконання робіт другої черги на ВНС №2 і побудова там станції знезалізнення та деманганації. У цьому питанні підприємство, зокрема, очікує підтримки Кабінету Міністрів і виділення 250 млн гривень на подальше відновлення насосної. Загальна ж кошторисна вартість всього проєкту 1 млрд 317 млн 273 тис гривень.