ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові хочуть створити хаб та реабілітаційний центр для ветеранів: де планують розмістити?

Featured Video Play Icon

Приміщення колишньої жіночої консультації на Пирогова стане хабом для ветеранів з кімнатами психологічної підтримки. Найближчим часом його передадуть громадській організації, яка власне і буде усім цим опікуватися – про це повідомили на загальноміській нараді в муніципалітеті. Водночас, виконуючий обов’язки очільника Чернігова зазначив, що питання реабілітації наших захисників, які повертаються з фронту зараз, і після закінчення війни, надзвичайно серйозне, і місто має потенціал у цьому напрямку – йдеться про ідею облаштування потужного реабілітаційного центру як для психологічного, так і фізичного відновлення на базі дитячого табору, що вже кілька років не використовується.

-Це треба робити більш масштабно. Ми розуміємо, що це серйозний виклик, і це на найближчі роки буде наш один із важливих пріоритетів роботи. Мені здається, по місту Чернігову, якщо брати, територія табору “Дружба” колишнього вона ідеально для цього підходить, ідеально просто. Тому треба не втрачати час і розробляти проєкт, який потім можна було б презентувати і міжнародним партнерам, і державі. Тому що, зрозуміло, що це серйозне фінансування, але проєкт і бачення ми маємо зробити в короткий термін для того, щоб можна було з цим потім працювати, – зазначив в. о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Ще один проєкт, пов’язаний з допомогою сім’ям в різних аспектах в умовах війни, реалізує у Чернігові UNICEF. Перший свій мобільний намет – дитячу точку Спільно, організація розмістила і відкрила на алеї навпроти ЦУМу, і планує запустити другий у сквері Богдана Хмельницького.

Враховуючи рік, в який ми зараз живемо, враховуючи психологічну травму, яку зараз мають наші діти і те, що всі активності допомагають їм краще пережити цю травму війни, і більш-менш там жити нормальним життям в цей час, який можна, тому що дітям це набагато складніше, ніж дорослим переносити, ми вітаємо подібні ініціативи і всі позашкільні додаткові офлайн активності, – підкреслив Олександр Ломако.

Ломако дав доручення підкоригувати місце розміщення та посприяти у технічних питаннях, наприклад, з електроенергією, аби локація повноцінно запрацювала -наповнена усілякими активностями та майстер-класами, а також інформаційною підтримкою батьків, зокрема і ВПО, щодо психологічної, гуманітарної чи медичної допомоги, розвитку дитини та сім’ї.