ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Благодійний марафон: як відзначали День Конституції у дитячому садку Чернігова

Featured Video Play Icon

Патріотичний концерт та частування. З нагоди 27-ї річниці Дня Конституції України в чернігівському садочку №71 відбулися урочистості для маленьких вихованців. Захід відкрили підняттям державного прапора і виконанням гімну.  Діти танцювали, завзято змагалися, передаючи естафету один одному. За словами організаторів, мета – не тільки наголосити, що нація починається з колиски, але й зібрати кошти для українських воїнів. 

– Ми в дошкіллі впроваджуємо патріотичне виховання і намагаємося це робити щодня, щохвилини, бо ми знаємо причини, для чого це все потрібно. Батькам ввечері написала приходьте, друзів приводьте, сусідів. Це повинно об’єднувати на один наш результат, – зазначила  директорка закладу дошкільної освіти №71 Тетяна Ждан.

Святкували всім садочком і цілими родинами. В ігровій формі на різних локаціях дітям розказували про феномен українського козацтва, Богдана Хмельницького і, головне, затвердження Конституції – основного закону нашої держави. Після розваг і веселощів на учасників чекав смачний обід. Пригощали всіх бажаючих. Ініціаторкою приготування польової кухні виступила директорка Чернігівського навчального реабілітаційного центру №2 – Регіна Гусак.

– В освітніх закладах нашого міста триває благодійний марафон, ми збираємо кошти для ЗСУ або для поранених бійців і сьогодні ми завітали з нашими коронними фірмовими стравами якраз до садочку №71, взяли собі за мету збирати кошти для підтримки ЗСУ, – зауважила директорка Чернігівського навчального реабілітаційного центру №2 Регіна Гусак.

Передусім у кожного була можливість долучитися та задонатити символічну суму для потреб наших захисників. Свято підтримали не лише батьки, а й волонтери. Ігор Хонін, відомий співак, був у Чернігові весь час блокади і сьогодні він підкреслює – важливо не забувати, що в Україні триває війна і підтримувати ЗСУ.

– Сьогодні мінімально, просто поспівав. Тут  збирали кошти за для ЗСУ, а там де збирають я завжди впринципі за, теж якось підтримати. Люди не те щоб, перестали донатити, але насправді не донати головне, а не забувати про те, що війна не закінчилася, – підкреслив співак, волонтер Ігор Хонін.

Головна ціль зборів  – дрон. Підтримувати армію за допомогою благодійного марафону організатори планують і надалі. Він триватиме до 24 серпня – Дня Незалежності України, а потім урочисто завершиться у центрі міста.