ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Відкриття чекав весь мікрорайон: у Чернігові відновив роботу ще один дитячий садок

Featured Video Play Icon

Дитячий садок №57 у Чернігові повернувся до роботи. Під час російського вторгнення минулого року він опинився майже в епіцентрі бойових дій, навколо щодня прилітали снаряди окупантів. Обійшлося без прямих влучань у будівлю закладу, але після завершення боїв за місто вона потребувала відновлення.

-Дуже наш садочок постраждав. Майже всі вікна були вибиті, двері, пожежні входи і виходи. Від вибухової хвилі всередині упала штукатурка. Пошкоджена повністю система опалення, – розповіла завідувачка ДНЗ №57 Антоніна Слєсарєва.

Відновлення садочка почалося влітку минулого року. В першу чергу замінили всі вікна, потім взялися за внутрішні роботи.

-Управління капітального будівництва ЧМР і управління освіти почали відновлювати систему опалення, зробили нам ремонтні роботи внутрішні, особливо ті групи коридорів, які були пошкоджені внаслідок вибухової хвилі, -зазначила  Антоніна Слєсарєва.

Не залишилися осторонь і міжнародні партнери: фонд «Східна Європа» допоміг облаштувати у дитячому садочку укриття, без якого заклад взагалі не міг би працювати. Тут є ємності для води, ліжка, каремати та набори іграшок. Також вдалося зберегти майже весь персонал садочка.

-Ті діти навіть, які ходили в інші садочки, повернулись, бо вся Подусівка чекала відкриття. Всі повернулися, і зараз ще планують набирати маленьких дітей, – підкреслида завідувачка ДНЗ №57.

Нині до садочка №57 ходять 75 дітей – трохи більше третини від тієї кількості, що була до російського вторгнення. Заклад може прийняти ще близько сорока, набір йде постійно. Для жителів Старої Подусівки це фактично єдиний садочок, куди наразі можна віддати дитину: 19-й, що знаходиться поруч, ще не відновив роботу. За інформацією управління освіти міської ради, наразі у Чернігові працюють 38 дошкільних закладів, де навчаються майже 7 тисяч дітей.