Факт-новини: оперативні сюжети

Верховна Рада має намір розслідувати порушення з використання гуманітарної допомоги

Featured Video Play Icon

Верховна Рада вже на найближчому пленарному засіданні може створити тимчасову слідчу комісію із розслідування ймовірних порушень використання гуманітарної допомоги під час війни. Про це повідомляють інформаційні ресурси з посиланням на народного депутата Ярослава Железняка. Відповідна постанова №8031 вже зареєстрована та розглянута профільним комітетом.

Заявлена мета, цитуємо: здійснення парламентського контролю та розслідування можливих порушень законодавства України у сфері отримання, розподілу, транспортування, зберігання, використання за цільовим призначенням гуманітарної та іншої допомоги, а також неефективного використання державного майна, яке може бути використане для тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб та забезпечення інших потреб держави.

Нагадаємо, Чернігівщину вже неодноразово охоплювали скандали, пов’язані з гуманітаркою. Мова, зокрема, про продуктові набори, надані області західними партнерами, та видані людям від імені керівництва Чернігівської ОВА – В’ячеслава Чауса та його заступника Дмитра Іванова, з відповідними наліпками на коробках.

Важливо, міжнародні організації надають гуманітарні вантажі на основі неполітичного її використання, без особистого піару чиновників. А також останній резонанс із гуманітарною продукцією, що півроку лежить і просто псується на складах приватних підприємців, хоча за цей час могла бути роздана тим, хто її потребує. Щодо можливого зловживання представників ОВА на гуманітарній допомозі та тиску на підприємців власники складських приміщень подали заяви до правоохоронних органів.