ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Опалювальний сезон 2022-2023: чого чекати чернігівцям?

Featured Video Play Icon

Опалювальний сезон 2022-2023 буде прохолоднішим за попередні. Це пов’язано, в тому числі, і з економією газу на рівні держави. Згідно з постановою Кабміну №812, фіксовані обсяги природного газу визначаються Міністерством розвитку громад та територій, і вони на 10% менші за фіксовані обсяги природного газу визначені попередніми договорами між “Нафтогаз Трейдинг” та теплогенеруючим компаніям.

Відповідно обмежується споживання газу.Отже на той же відсоток знизиться і температура у квартирах українців, які користуються централізованим опаленням, кажуть експерти у сфері теплогенерації. Водночас вартість газу залишиться на тому ж рівні, який діяв станом на 24 лютого. Для населення це 7420 гривень за тисячу кубометрів.

Тарифи на опалення теж залишаться незмінними – Верховна Рада України “заморозила” їх ще у липні. Також держава наразі напрацьовує шляхи компенсації виробникам тепла витрат, пов’язаних з мораторієм на підвищення тарифів, який цуе буде шлях поки не відомо. Опалювальний сезон має розпочатися тоді, коли середньодобова температура повітря протягом трьох діб становитиме 8 градусів тепла або нижче.