Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові тарифи на тепло для населення не підніматимуть

Featured Video Play Icon

У понеділок , 1 листопада, Чернігівський міський голова спілкувався з секретарем РНБО Олексієм Даніловим та заступником голови Офісу Президента Кирилом Тимошенком. Про результати зустрічі Владислав Атрошенко розповів на ранковій нараді 2 листопада.

Нагадаємо , мова йшла  про компенсацію різниці у тарифах на послуги з теплопостачання з бюджету міської громади. Владислав Атрошенко наполягав на тому , що запропонований компенсаторний механізм для північного регіону України  несправедливий. Після перемовин сторони дійшли компромісу про що міський голова написав на своїй сторінці у фейсбук:

 ” Тарифи на централізоване опалення для населення в місті Чернігові не зростатимуть та залишаться на рівні попереднього опалювального сезону. Вперше в історії Незалежної України різниця в тарифах теплогенеруючим суб‘єктам буде компенсуватися з місцевих бюджетів. Зустрічно, сподіваюся, на дотримання даного мені слова представниками центральної влади щодо компенсаторів втрат місцевого бюджету. “

Як повідомили у міській раді, напередодні цієї зустрічі  у Кабміні розподілили близько 200 мільйонів  гривень ДФРР. Традиційно, від цих ресурсів Чернігівщині майже нічого не перепало.

Не менш загрозливі є також перспективи згортання бюджетної децентралізації та зазіхання  на бюджет розвитку громад, який до цього часу регіони могли використовувати на свій розвиток. Проект Закону 6062  внесений до Парламенту, фактично,  ставить хрест на місцевому самоврядуванні, – підкреслили виступаючі.

Крім цього наступного року з місцевих бюджетів також можуть забрати 70 % коштів від продажу землі. У той час як зараз 90 % залишається у місцевому гаманці. І це не єдині фінансові пропозиції, які розглядаються у Кабміні та Парламенті, – поінформувала начальниця  фінансового управління   ЧМР Олена Лисенко.