Факт-новини: оперативні сюжети

Увіковічення подвигу Захисників: перший пам’ятний знак загиблим оборонцям з’явиться в Чернігові

Featured Video Play Icon

Вшанувати пам’ять загиблих Захисників і Захисниць Чернігова, не чекаючи завершення війни. Виконавчий комітет міської ради виділив кошти на створення ескізу пам’ятного знака для увіковічення подвигу бійців, які обороняли наше місто від навали рашистів, а також цивільних, які загинули під час активних бойових дій у лютому-квітні минулого року. Такі знаки будуть встановлені в місцях найзапекліших боїв та найбільших руйнувань, скоєних окупантами.

-Перший запит був від наших військових – це Масани – і районна рада до нас зверталася, там навіть депутати зібрали 20000 гривень. І ми почнемо з цього місця. Крім того, управління культури розробило інформаційні стенди, в такому ж форматі як по місту туристичні. Перші будуть встановлені на Чорновола біля будинків, на Подусівці біля однієї зі шкіл зруйнованих, – повідомив в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

З проханням про встановлення таких пам’ятних знаків до міської ради неодноразово зверталися, як представники громадськості, так і самі військові. Серед місць, де планується розмістити знаки, є також ЗАЗ, Бобровиця та ті місця на околицях Чернігова, де стояли блокпости українських бійців.

-Цим шляхом починаємо рухатися для увіковічення пам’яті наших Захисників, героїв, які віддали своє життя, і для інформування людей. Це наша повага і пам’ять, і інформування чернігівців про це, – підкреслив Олександр Ломако.

За словами Олександра Ломако, встановлення пам’ятних знаків буде завершене за один-два роки.