Факт-новини: оперативні сюжети

ГРВІ та Covid. Чи підуть школи на дистанційне навчання?

Featured Video Play Icon

Чи запровадять у чернігівських школах дистанційну форму навчання? Це рішення будуть ухвалювати педагогічні колективи, орієнтуючись на фактичне відвідування навчальних закладів. Таку пропозицію зробив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко під час ранкової наради в муніципалітеті, зважаючи на зростання захворюваності серед дітей.

Про динаміку захворюваності серед школярів говорять цифри. Начальник управління освіти Василь Білогура повідомив, в школах відсутні більше 32% дітей і майже всі вони – через хворобу. На дистанційному навчанні нині 3, 4 , 6, 9 та 24 школи. Сьогодні частково, а від середи онлайн навчатимуться учні 27 і 13 школи.

Що стосується початкових класів, важко якісно проводити навчання дистанційно.

Рішенням міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки від 25 січня встановлені критерії для переведення шкіл та окремих класів у Чернігові на дистанційне навчання у зв’язку з захворюваністю учнів. .

Отже навчальні заклади самостійно прийматимуть рішення про перехід на дистанційне навчання. При цьому учні початкової школи і далі отримуватимуть знання за партами.