Факт-новини: оперативні сюжети

У регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» новий керівник

Featured Video Play Icon

У РЛП “Ялівщини” новий керівник. Директоркою регіонального ландшафтного парку стала Юлія Батура. Її кандидатуру підтримали депутати обласної ради на сесії 30-го листопада. До цього Юлія Батура працювала вчителькою у селі Покошичі Коропського району. Серед пріоритетних завдань на новій посаді називає покращення благоустрою, оновлення наявних екологічних стежок, але в першу чергу – затвердження меж РЛП.

Присутні у залі депутати та громадські активісти зійшлися на тому, що проєкт затвердження меж “Ялівщини” варто розробляти в рамках робочої групи, до якої увійдуть як представники влади, так і громадськості.

Також депутати обласної ради ухвалили рішення рекомендувати підприємству “Чернігівоблагроліс” та його дочірнім філіям продавати дрова жителям області не дорожче, ніж за 250 гривень за кубометр, а соціальним установам – за 350. Це допоможе їм пройти непростий опалювальний сезон.

На сесії, окрім іншого, затвердили зміни до ряду обласних програм та звіт про виконання бюджету Чернігівщини за 9 місяців 2021-го року. На думку керівництва облради, у фінансовому плані цей рік для області склався непогано.

Наступна сесія Чернігівської обласної ради має відбутися у грудні, депутати повинні затвердити головний фінансовий документ – обласний бюджет на 2022 рік.