Факт-новини: оперативні сюжети

Дискусійне питання. Якою буде доля земельної ділянки у Ялівщині?

Featured Video Play Icon

13-та сесія міської ради розпочалася з гарячої дискусії. Ще на вході до будівлі муніципалітету депутатів зустрічали з плакатами громадські активісти. Вони вимагали зняти з розгляду сесії питання про впорядкування земельної ділянки в Ялівщині, на якій розміщений Чернігівський центр дитячо-юнацького туризму, краєзнавства та військово-патріотичного виховання. Ще до затвердження порядку денного, представникам громадськості дали слово.

На думку активістів, вносити цю територію до земельного кадастру варто не окремо, а разом з усією Ялівщиною. Натомість представники міської ради зауважили, що впорядкування ділянки не означає виокремлення її з території парку.

Внести Ялівщину до земельного кадастру заважає ще й те, що межі РЛП “Ялівщина” досі не визначені. З моменту створення регіонального ландшафтного парку у 2014 році, обласна рада не спромоглася створити та затвердити відповідний документ.

Міський голова запевнив, що рішення сесії жодним чином не стосується самої будівлі центру дитячо-юнацького туризму. Зводити багатоповерхівки в Ялівщині теж ніхто не збирається. Навпаки, внесення цієї ділянки до земельного кадастру захистить її від непублічних маніпуляцій.

Після тривалої суперечки питання про впорядкування земельної ділянки внесли на порядок денний. Згодом депутати більшістю голосів дали дозвіл на розроблення проекту землеустрою земельної ділянки, на якій знаходиться будівля центру.