Факт-новини: оперативні сюжети

Проєкту «Вулик» – 5 років. Скільки дітей адаптували до життя?

Featured Video Play Icon

18-річна Саша Землякова робить складні для неї кроки на біговій доріжці. Дівчина має важку форму ДЦП. Протягом 5 років вона відвідує групу денного перебування для дітей з важкими формами інвалідності «Вулик». З дітьми тут працюють вихователі, інструктори та соціальні працівники.

15-річний Володимир Позняк також має перші успіхи у фізкультурі. Юнак радіє кожному заняттю.

Творча майстерня, театральний простір, лікувальна фізкультура. У «Вулику» проводять заняття соціально – побутової адаптації, вчать навичкам самообслуговування та організовують спільний відпочинок.

1 грудня «Вулику» виповнюється 5 років. Цього року у зв’язку з карантинними обмеженнями ювілей відзначати масштабно не будуть, каже Любов Карасьова. Але змістовне дозвілля для дітей та молоді організують, щоб вони відчули свято. Нині групу відвідує 46 дітей. Та на заняттях перебуває одночасно не більше 12. Для більшості з них «Вулик» став рідною домівкою.

Вже четвертий рік поспіль чернігівці підтримують «Вулик» під час голосування в громадському проєкті «Бюджет участі» .

Діти, які не мають змоги відвідувати школу і потребують постійного догляду, тут знаходять простір для самореалізації, кажуть батьки та організатори групи. А їхні перемоги надихають.