Факт-новини: оперативні сюжети

У області додалося «Почесних громадян», а Молодіжний театр тепер з директором: як пройшла сесія облради  

Featured Video Play Icon

Звання «Почесний громадянин Чернігівської області» отримали тренер олімпійської чемпіонки з кульової стрільби Олени Костевич Ігор Чередінов та футболіст Андрій Ярмоленко. Таке рішення  ухвалили  депутати 22 жовтня на черговій сесії обласної ради. Одноголосно підтримали вони й питання щодо призначення Ігоря Тихомирова на посаду директора – художнього керівника  Чернігівського обласного молодіжного театру.

Серед питань, які розглядали на пленарному засіданні, програми про внесення змін до обласного бюджету області на 2021 рік та прогнозу бюджету на наступні три роки. Окрім цього, депутати  звернулися до президента України, Верховної Ради та Кабміну щодо недопущення підвищення тарифів для населення і виплати додаткової пенсії у 2021 році.

Обласна рада передала у власність територіальних громад області кисневі концентратори для центрів первинної медико – санітарної допомоги. Голова обласної ради Олена Дмитренко у розмові з журналістами підкреслила актуальність теми пандемії та наголосила на  важливості  вакцинації в нинішніх умовах. 

Загалом під час сесії депутати розглянули близько 60 питань порядку денного і 56 із них  одноголосно підтримали.