ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Бюджет-2023: як буде жити Чернігів у наступному році?

Featured Video Play Icon

Бюджет Чернігова у 2023 році зросте майже на 6 відсотків у порівнянні з нинішнім і становитиме 3 мільярди 54 мільйони гривень (без урахування державних субвенцій) . Його проєкт погодив 24 листопада виконавчий комітет міської ради.

Видаткова частина майбутнього бюджету також становить 3 мільярди 54 мільйони гривень, і зросте на 2,4% порівняно з нинішнім роком. Найбільшу її частку, 44 відсотка, займає бюджетна сфера.

Бюджет розвитку Чернігова у 2023 році становитиме 780 мільйонів гривень, однак у фінансовому управлінні попереджають: ці кошти здебільшого підуть на аварійно-відновлювальні роботи житлового фонду та доріг, а також відновлення пошкодженої комунальної техніки.

Наступного року продовжуватимуть діяти також міські програми: підтримка народжуваності, громадських організацій, підготовка тероборони, молодіжне житлове кредитування тощо. 15 мільйонів гривень виділять на одноразову матеріальну допомогу мешканцям приватного сектору, чиї оселі постраждали від російських обстрілів. 2 мільйони – на часткову компенсацію відновлення вікон незахищеним верствам населення.