Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові З0 параолімпійців змагаються за першість на міжнародній спартакіаді «Сильні духом»

Featured Video Play Icon

1100 км на візку за 11 діб. Паралімпієць Дмитро Васильцев подолав дистанцію з Шостки до Литви. 22 жовтня він приїхав до Чернігова, аби поборотися за першість на 7-й щорічній спартакіаді «Сильні духом».

У 2005 році Дмитро потрапив у ДТП та зламав хребет, але відтоді не опустив руки та почав займатися спортом. Наразі параспортсмен чотириразовий рекордсмен України з марафонського бігу.

«Сильні духом» зібралися у спорткомплексі «Хімік», аби змагатися у п’яти паралімпійських видах спорту. ГО «Інтеграція» підготувала для учасників змагання з ігор в бочча, корнхол, новус, стрітбол та дартс. Загалом у міжнародних змаганнях взяли участь 30 параспортсменів, серед яких крім представників Чернігівщини були й гості з Києва, Шостки та Сум.

«Не бійся жити» – таке гасло у Сумського спортивного клубу інвалідів, які є щорічними учасниками чернігівських параолімпійських змагань. Лише за останній рік організація вже втретє у Чернігові, адже спортсмени задоволені атмосферою та доброзичливістю учасників. Натомість і самі сумчани є активними організаторами паралімпійських змагань. Вже протягом 21 року вони займається впровадженням інтеграційно-реабілітаційного спорту.

Змагання «Сильні Духом» триватимуть два дні. Надалі ГО «Інтеграція» планує наприкінці листопада провести щорічну першість області з паралімпійської гри в бочча.