Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігів завітав Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки

Featured Video Play Icon

Про історичні зв’язки Литви і України, співпрацю і партнерство, створення Почесного консульства у Чернігові говорили 21 жовтня під час зустрічі в мерії секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако та  Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні  Вальдемарас Сарапінас. 

Дипломат – один із учасників міжнародного форуму  експортерів  «Чернігівщина. Країни Балтії. Регіональний вимір”, який проходить цими днями в області. Економічна дипломатія зміцнює не лише стосунки країн, а й  допомагає реалізації конкретних проєктів на регіональному рівні.  Минулого року  литовські інвестиції в Україну склали 100 млн. євро.  Товарообіг між країнами перевищив 1 млрд. євро.

Наші країни активно співпрацюють у сфері деревообробки, сільського господарства, відновлювальної енергетики, будівництва та інших галузях. Олександр Ломако під час зустрічі зазначив, що Чернігів за останні роки став комфортним для інвесторів, про що свідчать всеукраїнські рейтинги.

Вальдемарас Сарапінас пропонував чернігівській стороні придивитися до литовського досвіду у сфері освіти, інновацій міської інфраструктури.  Під час розмови народилася ідея знайти в Литві місто-побратим, а в Чернігові – створити Почесне консульство. Це, на думку учасників зустрічі, сприятиме подальшому зміцненню стосунків, співробітництву і дружби двох народів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митрополит Епіфаній приїздив до Чернігова