ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Казки, ігри, подарунки: у Чернігові влаштували свято для дітей, які втратили батьків на війні

Featured Video Play Icon

Свято для дітей, які втратили одного з батьків у російсько-українській війні, влаштували 24 грудня у резиденції Святого Миколая в туристично-інформаційному центрі. Юні чернігівці грали з однолітками, послухали казку та, звісно, отримали подарунки. Організувати святкування допомогла українська діаспора з міста Маркт-Швабен у Німеччині.

Наші волонтери, українці за походженням, проводили ярмарку, збирали гроші, щоб передати їх у вигляді подарунків для малечі, яка очікує на цю радість, очевидно, найбільше, – розповіла заступниця начальника управління культури та туризму міської ради Катерина Литвин.

Святкування почалося з прочитання казки письменниці зі Львова Лесі Кічури. За сюжетом, Святий Миколай розгубив усі подарунки, які він мав принести слухняним дітям. Виконуючи різноманітні завдання, юні чернігівці допомагали чудотворцеві зібрати їх докупи.

Попри усі втрати і негаразди, чернігівка Тетяна Закірова разом з донькою не втрачають нагоди побувати в атмосфері свята. Це не лише піднімає їм настрій, а й дає змогу «переключити» увагу на щось приємне.

Дуже зраділа, тому що дитині є розрада, і мені приємно що про нас не забувають. І подарунки, і свято, тому ясно що зраділи. Дитина чекала тиждень, нам десь тиждень тому повідомили. І Миколай до нас приходив, це чудово, – зазначила мама учасниці свята Тетяна Закірова.

Організатори поділили дітей на вікові категорії, влаштували для кожної з них своє свято і приготували різні подарунки. Дітям від 3 до 5 років дісталися іграшки.

Це набори овочів/фруктів, які можна перевозити, щоб дівчатка могли продовжувати виховувати в собі оті господарські якості. Що стосується хлопців, це конструктори космосу, можна збудувати станцію, досліджувати, вивчати. Тема космосу для нас сьогодні достатньо актуальна, то нехай малеча одразу виховується на старті задля того, щоб ми розуміли, що через кілька років, коли вони виростуть, наше небо точно буде закрите, – зауважила Катерина Литвин.

Загалом у святкуванні, яке тривало весь різдвяний уік-енд, взяли участь близько ста дітей.