Новини

Погіршення погоди на Чернігівщині: очікуються опади та ожеледиця

Про зміни метеоумов з вечора 26 грудня на ніч 27 грудня, що може вплинути на обстановку на автошляхах, попереджає водіїв Служба автомобільних доріг у Чернігівській області.

Читайте також: Рух переправою через Десну біля Чернігова відкривається

За прогнозами синоптиків, увечорі 26 грудня очікується мінусова температура, уночі та вранці 27 грудня мокрий сніг та дощ, температурні коливання між мінусом та плюсом. Вдень у Чернігівській області – хмарна погода, сніг з переходом в дощ, слабка ожеледь. Місцями очікується ожеледиця. Вітер південно-західний 7-12 м/с. Температура вночі від 4º морозу до 1º тепла, вдень 0-5º тепла.

Водіїв просять бути уважними та обережними на дорозі взимку. Обирати безпечну швидкість руху відповідно до погодних умов, уникати різких маневрів, тримати дистанцію з іншими транспортними засобами. Особливо уважними потрвбно бути на мостах і на ділянках з крутим спуском та підйомом.

На зимовий період транспортний засіб має бути підготовлений належним чином. На колесах автівок має бути гума з нормальними протекторами. Водіям фур рекомендуємо мати ланцюги протиковзання.