ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Поринути в історію: для чернігівських підлітків провели архітектурний фотоквест

Featured Video Play Icon

Туристично-інформаційний центр провів архітектурний фотоквест аби підтримати дітей, що втратили одного з батьків на фронті та дати їм змогу глибше поринути в історію нашого міста. Партнером заходу став фонд Фінської церковної допомоги, який продовжує підтримувати освітню галузь Чернігівщини, сприяючи  відновленню пошкоджених закладів.

Це фотоквест, який містить маршрутний лист. В маршрутному листі невеличкі фрагменти архітектурних споруд, пам’ятників, достатньо відомих в Чернігові. За їх фрагментами, діти мають пізнати серед сотні церков фрагмент тої, яка зустрічається саме на маршрутному листі, – розповідає заступниця начальника управління культури та туризму ЧМР Катерина Литвин.

У квесті задіяли переважно учнів 10-11 класів, які наразі обирають свою майбутню професію. За задумом організаторів захід має заохотити підлітків продовжувати навчання в Чернігові, або ж повертатися сюди після здобуття освіти в інших містах. Фінські партнери надали подарунки для школярів – планшети, які допоможуть їм краще вчитися в нових реаліях сьогодення.

Це потрібно для навчання, більшість шкіл зараз на дистанційному навчанні, тому ми вважаємо, що доцільно буде як-то підтримати так дітей і надати їм змогу доступу до онлайн-навчання,– зазначає менеджерка проєкту FCA Ірина Кудіна.

Дуже позитивні емоції, зайвий раз побачити місто, пригадати легенди, історію Чернігова, вона справді величезна і дуже цікава. Я вірю, що ще в майбутньому буде багато цікавих подій.

Дуже сподобалося, що в такий день нам зробили таку можливість ще раз згадати про наше місто, подивитися на нього, на його дуже цікаву повну історію і за наші старання  ̶  вони були оцінені дуже гарно. Будемо навчатися, вивчати історію із задоволенням, – кажуть учасники квесту.

За словами представниці фонду Фінської церковної допомоги цей захід є заключним у цьому році, проте надалі в рамках проєкту гуманітарної підтримки і фінансування Європейського союзу вони планують працювати над відновленням шкіл, для того, щоб учні змогли вийти в офлайн навчання. Також буде надаватися допомога з матеріалами для облаштування укриттів.