НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові відкрився перший пункт підтримки мобілізації (Відео)

Featured Video Play Icon

Перший пункт підтримки мобілізації офіційно відкрився у Чернігові. Він знаходиться у підземному переході біля готелю «Україна». Повістки містянам у ньому не вручатимуть, натомість розповідатимуть про переваги військової кар’єри, нюанси законодавства, а також даватимуть поради щодо перших кроків на службі.

-З цих питань часто звертаються наші громадяни до юристів, які не мають відповідного досвіду, можуть трактувати роз’яснення в якусь іншу сторону, або врєдіть заходам мобілізації, – зазначив начальник Чернігівського обласного ТЦК та СП Олег Гончарук.

Днями Кабінет Міністрів України дозволив вручати повістки незалежно від місця військового обліку. Тож  подібні пункти актуальні та потрібні, наголошують самі військові.

-Люди звертаються ті, хто отримав повістку, як їм бути, що робити, куди йти, що з собою мати. У когось єсть якісь хвороби, сімейні обставини. Тут ми надаємо інформаційну допомогу їм, – розповів начальник відділу рекрутингу і комплектування Чернігівського обласного ТЦК та СП Леонід Заєць.

В пункті підтримки мобілізації приймають і добровольців, які бажають стати на службу за контрактом. Зробити це планує і 20-річний чернігівець Дмитро.

-У військкоматі черги, а місце знаходиться майже у центрі міста. Багато людей проходить, багато людей зайде, спитає, – зауважив Дмитро, доброволець.

Окрім Чернігова, в нашому регіоні пункти підтримки мобілізації працюватимуть також у Прилуках та Ніжині.