ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові відкриються ясельні групи ще у 12-ти дитячих садках

Featured Video Play Icon

У Чернігові розширюють мережу дитячих садочків, де працюватимуть групи раннього віку. Про це йшлося на щотижневій нараді в муніципалітеті 4 травня. Як повідомила заступниця начальника управління освіти ЧМР Олена Горна, наразі ясла працюють у 8 ДНЗ, а до кінця травня їх буде 20.

-На сьогодні отримано ще 12 клопотань щодо відкриття таких груп, відстань до укриття по вулиці до 10 метрів, всі керівники надали нам плани. Ми бачимо рух дітей, і у нас готовий список цих закладів, де можна відкрити ще такі групи, – зазначила заступниця начальника управління освіти ЧМР Олена Горна.

Нагадаємо, групи для дітей двох-трьох років почали працювати з середини квітня на численні прохання батьків. Наразі їх у Чернігові 10, у садочку №№ 43 і 70 – по дві групи. Спочатку управління освіти розглядало тільки ті ДНЗ, які мають вхід в укриття зсередини, тепер планують відкрити ясельні групи і в садочках, де вхід до укриття йде з двору.

-У нас з понеділка ще 12 садочків відкриються для ясельних груп, до 3-х років для діток. 12 садочків, це, я думаю, значна кількість, там де сховище, вхід в укриття не більше ніж 5 – 10 м від садочка. Я не бачу в цьому проблем, зараз погода дозволяє, не витрачати багато часу, щоб вдягтися. Попереду взагалі літо і буде тепло. Ну, а там може вже рідше будуть ці тривоги, – підкреслив в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

З наступного понеділка, 8 травня, групи раннього віку почнуть працювати у шести садочках. Ще стільки ж відкриють до кінця травня, обіцяють в управлінні освіти.