ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Мера відсторонили, а суди продовжуються: у міської ради вимагають надати ряд документів

Featured Video Play Icon

Обраного людьми Чернігівського міського голову Владислава Атрошенка Яворівський райсуд позбавив права обіймати посаду терміном на один рік. Тепер призначений начальник міської військової адміністрації Дмитро Брижинський подав в суд клопотання з проханням розібратися чи в законний спосіб Чернігівська міська рада відсторонила його від виконання службових обов’язків. В ході цього провадження Новозаводський райсуд виніс ухвалу і вимагає в терміновому порядку надати ряд документів, які на їх думку міськрада може підробити чи знищити. Під час щотижневої наради в.о. міського голови Олександр Ломако повідомив, що в переліку 26 документів і навіть ті, які є у відкритому доступі.

-Це Статут територіальної громади міста Чернігова, це положення про виконавчий комітет міської ради, регламент виконавчого комітету міської ради, положення про загальний відділ міської ради, положення про відділ кадрової роботи, штатний розпис, накази такі-то, тут перелік я вам скажу… Оригінал розпорядження міської ради №48 про призупинення виконання повноважень міського голови Атрошенка. І ще якісь розпорядження, всього 26 документів, які вони вважають, що вони можуть заховати чи підробити, тому їх терміново треба провести виїмку, – повідомив в.о. міського голови Олександр Ломако.

Серед іншого, суд вимагає від міської ради постанову Яворівського суду, який і заборонив Владиславу Атрошенку обіймати посаду мера Чернігова.

-Боїться суд, що ми підробимо постанову Яворівського суду Львівської області. Ми не будемо її підроблювати, бо по цій постанові 100% після перемоги будуть порушені інші справи, будуть досліджуватися, як судді ці приймали рішення, ще судді будуть відповідати за ці постанови. Ми будемо її берегти обов’язково, бо це речовий доказ ще буде, – зазначив Олександр Ломако.

Під час наради Олександр Ломако дав доручення підготувати всі затребувані документи і запевнив, що незважаючи на абсурдність вимог правоохоронців, міська рада співпрацюватиме з ними і сприятиме слідству.

-Хай приходять, забирають ці документи. Їм треба зразки моїх підписів, не менше 20 екземплярів – я можу написати зараз, при них, в прямому ефірі розписатися. Але просто уявити собі, що зараз у країні вся правоохоронна система міста, Львівської області, суди, військова адміністрація займаються питанням, чи правильно чи неправильно відсторонили міського голову. Це абсурд, у мене в голові не вкладається, люди не повірять через 20 років, скажуть що це наклеп, -зауважив Олександр Ломако.

Нагадаємо, мер Чернігова Владислав Атрошенко був відсторонений від посади рішенням Львівського апеляційного суду 1 лютого цього року. Керівник міської військової адміністрації Дмитро Брижинський наприкінці квітня подав на муніципалітет до суду, аргументуючи це тим, що Владислав Атрошенко досі вважається керівником міськради.