Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові реставрують будівлю поштової станції

Featured Video Play Icon

Реставрація Поштової станції губернського казначейства, що знаходиться на території нижньої частини історичного Валу, в розпалі. Двоповерхову споруду XVIII століття планують перетворити на музей пам’яток архітектури місцевого значення.

Раніше у цій будівлі розміщувалися і РАГС, і їдальня, і офіс банку. Приміщення хочуть відновити в тому вигляді, який вона мала в ті часи, коли тут була поштова станція. Реставрація проходить у декілька етапів. На першому – виконуються зовнішні роботи.

Будівельники реставрують архітектурні елементи на даху. Після чого замінять покрівлю, а також відновлять вхідну групу, яка включає у себе встановлення сходів та пандусу, призначеного для маломобільних груп населення. Наразі споруду облаштовують тільки з трьох сторін.

По закінченню зовнішніх робіт розпочнеться внутрішнє оздоблення будівлі. Приміщення тематично розділять на інтерактивні зони, які будуть цікавими як містянам, так і туристам. Діти зможуть ознайомитися з історичним минулим Чернігова, а дорослі глибше зануритися в епоху 18 століття.

Музей також представлятиме освітню програму для шкіл міста. Тут будуть облаштовані різноманітні фотозони, де чернігівці зможуть сфотографуватися в історичних костюмах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Валу зводять сходи, які з’єднають підніжжя Валу та верхню частину Дитинця