ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові попрощалися з 6-річною Софійкою, яка загинула від російського ракетного удару

Featured Video Play Icon

Ранок вівторка. День прощання з маленьким янголятком – шестирічною Софійкою Голинською, яка загинула 19 серпня внаслідок ракетного удару по будівлі драмтеатру. Дитина разом з мамою приїхали до Чернігова аби провести тут відпустку і вже мали їхати додому. Сьогодні мама дівчинки прийшла на місце, де відбувалися трагічні події – малу сцену, що на центральній міській алеї. Саме тут вона танцювала, коли уламок рашистського снаряду задів її серденько.

Ми приїхали в гості, ми хотіли відпочити, ми зустрілися з подругою, в подруги теж було 2-е діточок, ми всі разом тут були. Ми всі тут гралися, саме  на цій сцені. Саме на цій сцені, в цей період ми все бачили, як летіла ракета, вона полетіла в драмтеатр. Це півсекунди діла, я просто бачу, як моя дитинка стоїть на сцені і вона просто падає, – розповідає мама загиблої дівчинки Ольга Голинська.

Маленька Софійка любила публіку та увагу, то ж із задоволенням виступала для всіх своїх глядачів. Найбільшою подякою для неї були аплодисменти, яких вона завжди з нетерпінням чекала. 

– Вона була дуже активна, жвава, вона гралася. Саме в цей момент, коли ми гралися тут, вона була на сцені. Вона завжди така була, вона відвідувала садочок, вона завжди вчила найдовші вірші, вона співала пісні, вона дуже любила публіку, – додає мама загиблої дівчинки.

Попрощатися з єдиною дитиною в сім’ї зі сходу приїхав батько Софійки. У лютому цього року він став до лав Збройних Сил України аби виборювати вільну Україну для своєї донечки. Олександр Голинський був переконаний, що через відсутність обстрілів останні півтора року, Чернігів – відносно безпечний, і навіть не уявляв, що окупанти так жорстоко обстріляють центр міста. Як тільки дізнався про загибель доньки, відразу вирушив у дорогу. 

– Коли держава сказала треба йти захищати – ми пішли захищати. Скажу так: мотиви які були? Захистити свою землю, своїх рідних, життя майбутнє, життя моєї доньки. Тут коли мені дружина в суботу телефонує і каже таке, то, знаєте, перше – це був шок – “як так?”. Ну я навіть не можу пояснити чому і як це сталося, – зазначає тато загиблої дівчинки Олександр Голинський.

Вшанувати пам’ять і провести в останню путь Софійку  до храму прийшли не лише рідні та близькі, а й звичайні чернігівці. Вони вирішили підтримати батьків, які втратили доньку – радість і надію у житті. Поховали дівчинку в Славутичі, на батьківщині матері.