Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові планують розробити нове положення про виділення землі під будівництво та благоустрій

Featured Video Play Icon

Дитячий майданчик, зелена зона, паркувальне містечко. Їх має забезпечити новоселам забудовник, який здає багатоквартирний житловий будинок в експлуатацію. І це повинно стати правилом для Чернігова. 29 січня на  засідання архітектурно-містобудівної ради запросили представників будівельних компаній, які працюють в Чернігові, аби разом обговорити і сформувати запит на міського голову щодо розробки  нового положення, в якому були б чітко прописані умови виділення землі під будівництво і благоустрій прилеглої території.  

Це та життєва необхідність, яка давала тоді можливість після вводу цих об’єктів в експлуатацію передавати дані земельні ділянки обслуговуючим компаніям, щоб вони в законний спосіб робили це обслуговування, і вони відповідали тому вигляду, які повинні бути, щоб не було в нас як зроблено: збудовані красиві будинки, а поруч прилеглі території, вони просто захаращені і мають неприглядний вигляд, – зауважив  начальник управління земельних ресурсів ЧМР Василь Дмитренко.

Над новим положенням працюватимуть фахівці. Перш за все документ  має визначити процедурні питання, а також систематизувати основні вимоги до забудовників щодо облаштування прибудинкових просторів  і зон рекреаційного призначення.   

Місто зацікавлене, щоб оточуючі земельні ділянки максимально були передані забудовникам, наступним експлуатуючим організаціям, для того, щоб ми могли і наводити порядок, підтримувати і платити за це, – зазначив заступник директора КП «Чернігівбудінвест» Олександр Сердюк.

Новий механізм надання земельних ділянок для рекреаційних потреб і благоустрою, про який йшлося на містобудівній раді,  покликаний сприяти створенню більш зручних умов для проживання чернігівців, покращенню інфраструктури і загальноміського ландшафту.