ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові планують провести поточний ремонт вулиць та відновлення мостів

Featured Video Play Icon

Близько 200 чернігівських вулиць потребують поточного ремонту. Їхній адресний перелік затвердив 6-го липня виконавчий комітет міської ради. Скільки з цих вулиць будуть відремонтовані у 2023 році, залежатиме від можливостей бюджету Чернігова.

-Це стосується всіх вулиць, на яких будуть поточний ремонт, ямковий ремонт, ремонт грейдування, прибудинкові, тротуари, весь-весь перелік. Ямковий ремонт нам треба зробити на всіх вулицях, – повідомив начальник управління ЖКГ ЧМР Ярослав Куц.

Ремонту потребують і декілька мостів у Чернігові, зокрема пішохідний через Десну та автомобільний на вулиці Квітневій. Проєкти для їхнього відновлення розробить управління ЖКГ. Потім їх подадуть на розгляд Мінінфраструктури – це необхідно, щоб Чернігів міг розраховувати на державне фінансування цих ремонтів.

-Звичайно, ми всі знаємо, що в березні минулого року по цьому мосту легкі авто їздили, але… Як пішохідний він може бути, але він з кожним роком все гірше і гірше, тому його треба відновити.  Він в аварійному стані так само як і міст-шляхопровід на Мазепи. Але ми його використовуємо, тому що інших варіантів немає, – зазначив Ярослав Куц.

За словами Ярослава Куца, управління ЖКГ вже підготувало проєкти ремонтів шляхопроводу на вулиці Мазепи та мосту на Кільцевій. Як зазначив виконуючий обов’язки міського голови Олександр Ломако, перемовини з Мінінфраструктури розпочнуться в понеділок, коли представники міністерства приїдуть до Чернігова.