ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові знову можуть з’явитися велопатрулі

Featured Video Play Icon

Від червня на вулицях Чернігова можуть знову з’явитися велопатрулі. Відповідну програму, спрямовану на посилення громадської безпеки та правопорядку через співпрацю місцевого самоврядування та Національної поліції, 29 травня погодили на засіданні виконавчого комітету. Далі її разом зі змінами до бюджету мають розглянути на найближчій сесії міської ради.

– До керівництва Чернігівської міської ради звернулося Управління патрульної поліції в Чернігівській області Департаменту патрульної поліції у сприянні забезпечення їх матеріально-технічними засобами – велопатруль, який вони хочуть поновити і запровадити в Чернігові, і патрулювання зелених зон, куди на автомобілі службовому вони не можуть дістатися, – повідомив начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами ЧМР Андрій Ткач.

Мова про необхідність придбання форми для правоохоронців та матеріалів для ремонту двоколісного транспорту, а також виділення із бюджету громади на це 250-ти тисяч гривень. Завдяки підтримці міжнародних партнерів, на сьогодні поліція має 12 велосипедів, на яких, передбачається, патрульні працюватимуть впродовж літа та осені, йшлося на засіданні.

– Хто слідкує за інформаційним простором, вони бачили повідомлення деяких чиновників, призначених з Києва, що велопатруль запрацює з 1-го травня. Так от у мене рекомендація цим чиновникам, перед тим, як давати публічно якісь обіцянки, – розібратися в своїх повноваженнях і в можливостях. А відзвітуватися, що він запрацює 1-го травня, а потім нічого не робити, палець об палець не вдарити, тільки листа написати, що є така добра ініціатива, це говорить про спроможність цих чиновників. Ну, я маю на увазі голову військової адміністрації міської. Я думаю що ми цю програму винесемо в нормальному робочому режимі на розгляд сесії міської ради і якщо депутати, які обрані громадою міста підтримають цю програму і зміни до бюджету, то ну не з 1-го травня, у нас годинника такого зворотнього часу немає, а десь в червні цей велопатруль запрацює, – підкреслив Олександр Ломако.