ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Комунальники розпочали весняне прибирання у Чернігові

Featured Video Play Icon

  Весна тільки прийшла, а комунальні служби вже активно готують місто до приходу тепла та цвітіння зелені: обрізають гілки дерев, а також прибирають опале листя з вулиць та скверів.

Дуже гарний день, весняний. Ми хочемо вже, стараємося, щоб зробити чистоту, красоту в місті навести. Люди проходять, нас дякують за це. Ми дуже раді, що ми убираємо, нам даже самим дуже гарно, що ми робимо для людей дуже приємне, – говорить працівниця КП «Зеленбуд» Антоніна.

Прибирання листя має як естетичну, так і практичну мету. Зокрема, допомога росту молодої трави та рослин. Обрізання ж гілок проводять із різних причин. Найважливіша — підтримання здоров’я та довговічності дерева. Сухі, хворі та пошкоджені гілки спилюють, аби зберегти форму та розмір дерева, розрідити крону для кращого проходження сонячного світла, повітря та води, а також для безпеки людей та майна. Омолодження дерев підтримує їхнє здоров’я та зберігає естетичний вигляд.

Травичка ось уже скоро тут зазеленіє. Уже почечки на деревцях ось-ось розпустяться. Весна є весна. І наше місто ми хочем, щоби було дуже-дуже гарне. Тим більше ми всі чекаємо на перемогу, ми хочемо зустрічати наших хлопців у дуже гарному, красивому місті. Щоб хлопці приїхали з перемогою і сказали: «Чернігівці, як ми Вас кохаємо, що ви нас не забували, для нас теж старалися». Ми дуже за їх там переживаємо, – зазначила Антоніна.

Планів на весну у працівників «Зеленбуду» багато, зокрема прополювання клумб та висаджування квітів, як уже знайомих чернігівцям, так і зовсім нових.