ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Аварія на мережі: без води залишилась частина мікрорайону Чернігова

Featured Video Play Icon

У Чернігові вже друга аварія на водопроводі діаметром 600 мм за останній місяць.  Тут проходить сталева труба 1989 року виготовлення, порівняно не дуже стара, але пошкоджена корозією.  По факту, станом на ранок 6-го липня,  чотири вулиці, а саме Попова, 31, Мазепи, Толстого та частина Ушинського залишилися без водопостачання.  Роботи по ліквідації працівники Чернігівводоканалу розпочали напередодні, та їх довелося призупинити.

Порив стався на межі виїзду із заправки і на проїзну частину дороги – це ускладнило ці роботи.  Глибина залягання труби близько чотирьох метрів , але ще треба під трубу підкопатися, щоб нижче труби бути. Тобто глибина розкопки буде до 5 метрів. Вчора почали виконувати роботи.  Докопалися приблизно 2,5 метри, – повідомив начальник служби водопровідних мереж КП «Чернігівводоканал» Ігор Грищенко.

Та це, на жаль, не єдині проблеми, які затягують процес. Потрібно було прибрати рекламні щити, що належать заправці. Вони встановлені там, де стався порив, а потім ще й з’ясувати, кому належить електрична опора.

– Це звичайна опора , яка була встановлена на відстані двох метрів від труби 600 мм і вона має бути встановлена мінімальна відстань це 5 метрів . Тобто вона стояла в охоронній зоні водопроводу і реально при такому заляганні труби, розкопка, руйнація ґрунту, обвал стіни йде і вчора вже був ризик що ця опора впаде. Були  перепідключені електричні кабелі, сьогодні вранці електромережі демонтували ці кабелі, був підключений якийсь інтернет, – зазначив Ігор Грищенко.

Демонтувати  загрозу вдалося сьогодні, а тим самим комунальники змогли відновити пошуки пориву знову.

– Сподіваюся, що сьогодні водопостачання буде відновлено в повному обсязі, але є певні ризики, бо є така вірогідність, що порив міг статися взагалі під дорогою, під проїзджою частиною дороги, там є футляр і вибиває на дві сторони вода, тобто є такий ризик, що може це затягнутися, – зауважив Ігор Грищенко.

Допоки повністю не виконають роботи, буде здійснюватися підвіз питної води до вищезгаданих  будинків, та по вулиці Савчука 1, 3, 5, де також був порив.

Ігор Грищенко – фахівець інформаційної діяльності КП «Чернігівводоканал»

– Ще хочу нагадати людям, що бойові дії не закінчилися в Україні, і треба мати певні запаси води в кожній оселі. У нас зараз дуже складна ситуація з постачанням  електричної енергії. Це не стосується тарифів, є прості дані напруги, у нас насосні станції відключаються по декілька разів на день, – підкреслив  

За словами Ігоря Грищенка, на жаль, аварій менше не стане, а тому варто думати наперед.  Інформацію з приводу підвозу води до вашого будинку можна отримати за номером телефону – 0800-50-50-51.

Оновлено: станом на 16 годину за інформацією Чернігівводоканалу, водопостачання відновлено до вулиць: Попова, Мазепи, Толстого та Ушинського. Також ліквідовано порив на вулиці Савчука.